Kassa

Vakantieboodschappen in Spanje relatief goedkoop

  •  
11-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Supermarkt 930x520
Van de vijf meest bezochte vakantielanden is Spanje het voordeligst voor vakantiegangers die boodschappen doen. In dat land zijn de prijzen voor voeding 4 procent lager dan gemiddeld in de Europese Unie. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na een vergelijking van prijzen in de vijf populairste vakantielanden: Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Oostenrijk.
Voor boodschappen in Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk moet nog meer worden afgerekend dan in Nederland. Frankrijk is het duurst, met een prijsniveau van 16 procent boven dat in de EU. In Nederland liggen deze prijzen 1,1 procent boven dit gemiddelde, aldus het CBS.
prijzen-voedingsmiddelen CBS
In vakantieland Frankrijk zijn behalve voeding ook hotels en restaurants hoger geprijsd dan gemiddeld in de Europese Unie. De prijzen voor hotels en restaurants liggen er 18 procent hoger. In Spanje zijn hotels en restaurants het goedkoopst.

Prijspeil over heel Europa: Zwitserland het duurst

Gemeten over alle Europese landen is Zwitserland het duurst met levensmiddelen, op de voet gevolgd door Noorwegen en IJsland. Onderaan de lijst staan Polen, Roemenië en Noord-Macedonië. Daar zijn de prijzen voor voedingsmiddelen het laagst.
Bron: CBS
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!