Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Vakantie in Nederland blijft populair, ondanks versoepelingen

1 jun 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
1127vakantiehuisje

© Roompot

Van de Nederlanders met vakantieplannen wil bijna 40 procent in eigen land blijven. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in zijn vakantiemonitor.
70 procent van de Nederlanders is van plan om op vakantie te gaan. Dat aantal is ten opzichte van afgelopen maart niet gegroeid. Wel zijn er meer boekingen, de meeste voor vakanties in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het NBTC ziet dat het vertrouwen om met het vliegtuig naar het buitenland op vakantie te gaan toeneemt, maar nog niet zo hoog is als in andere landen. 

Testen en vaccineren

Uit de monitor blijkt verder dat vaccinaties een steeds grotere invloed hebben op het vakantiegedrag. In Nederland geeft de helft van de inwoners aan een buitenlandse vakantie te ondernemen als men is gevaccineerd. In de andere landen is dat meer, drie op de vijf mensen geven dat aan.
Ook zijn de meeste vakantiegangers bereid om zich te laten testen voor een buitenlandse vakantie. De testbereidheid onder Nederlandse vakantiegangers ligt lager dan bij andere Europese vakantiegangers. ANP

Meer over:

corona, vakantie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar