Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vakantie in Nederland blijft populair, ondanks versoepelingen

01-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
1127vakantiehuisje

© Roompot

Van de Nederlanders met vakantieplannen wil bijna 40 procent in eigen land blijven. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in zijn vakantiemonitor.
70 procent van de Nederlanders is van plan om op vakantie te gaan. Dat aantal is ten opzichte van afgelopen maart niet gegroeid. Wel zijn er meer boekingen, de meeste voor vakanties in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het NBTC ziet dat het vertrouwen om met het vliegtuig naar het buitenland op vakantie te gaan toeneemt, maar nog niet zo hoog is als in andere landen. 

Testen en vaccineren

Uit de monitor blijkt verder dat vaccinaties een steeds grotere invloed hebben op het vakantiegedrag. In Nederland geeft de helft van de inwoners aan een buitenlandse vakantie te ondernemen als men is gevaccineerd. In de andere landen is dat meer, drie op de vijf mensen geven dat aan.
Ook zijn de meeste vakantiegangers bereid om zich te laten testen voor een buitenlandse vakantie. De testbereidheid onder Nederlandse vakantiegangers ligt lager dan bij andere Europese vakantiegangers. ANP

Meer over:

corona, vakantie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!