Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vaccinatieoverleg moet communicatie verbeteren

22-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
injectienaald spuit vaccineren 930 520 prik griepprik
De door staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) ingestelde 'vaccinatie-alliantie' komt volgende week voor het eerst bijeen. Met dat samenwerkingsverband wil Blokhuis de bereidheid van mensen om zich te laten vaccineren verhogen.
Alle betrokken partijen gaan 26 maart praten over een effectieve aanpak om het infectierisico te verlagen. Volgens huisartsenverenigingen LHV en NHG moet de jeugdgezondheidszorg de regie krijgen, voor zowel het vaccineren als het hele proces eromheen.

Betere communicatie

De jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen verstrekken informatie aan ouders, kinderen en jongeren en zijn degenen die de vaccinaties uitvoeren. Volgens de huisartsenorganisaties vraagt de huidige scepsis rondom vaccinaties om nog betere communicatie richting ouders en kinderen. Zij pleiten ervoor dat patiënten met vragen bij de huisarts dezelfde informatie krijgen als bij de JGZ. Voor het uitvoeren van de vaccinaties en de verdere vragen zullen de huisartsen doorverwijzen naar de JGZ.

'Duidelijk en zichtbaarder'

Staatssecretaris Blokhuis lanceerde het plan voor de vaccinatie-alliantie om het belang van inentingen duidelijker en zichtbaarder te maken. ,,Er is een groeiende groep ouders die ervoor kiest hun kinderen niet te laten vaccineren. Ik neem de zorgen die bij hen leven heel serieus en wil er alles aan doen om hen te voorzien van goede, betrouwbare informatie." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!