Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Uitzendkrachten benadeeld met zorgpremie'

04-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemer_38.jpg
Honderdduizenden Oost-Europese uitzendkrachten worden benadeeld door uitzendbureaus met de zorgverzekeringspremie die ze moeten betalen. De uitzenders laten hun de volledige premie betalen en strijken zelf de korting op die ze van de zorgverzekeraar ontvangen. Dat heeft Henry Stroek, bestuurder bij CNV Vakmensen donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.
Tienduizenden euro's per jaar
Daar verdienen de uitzendbureaus soms wel tienduizenden euro´s per maand mee. Volgens Stroek kunnen ze de Oost-Europeanen, voornamelijk Polen, op die manier goedkoper aanbieden dan Nederlandse werkzoekenden.
Collectiviteitskorting
De constructie draait om de collectiviteitskorting die zorgverzekeraars bieden. Normaliter wordt deze korting door de werkgever rechtstreeks doorgegeven aan de verzekerden. Maar er zijn ook zorgverzekeraars die de uitzendbureaus lokken met aanbiedingen waarbij de werkgever de korting vangt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!