Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Uber viert mijlpaal van vijf miljard ritten

30-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
taxi 930x520
Via taxi-app Uber zijn wereldwijd al meer dan 5 miljard ritten geboekt. Daarmee is het technologiebedrijf afgelopen jaar fors gegroeid. In juni 2016 stond de teller nog op twee miljard en eind 2015 werd het miljard aangestipt, zo meldde het sinds 2010 actieve Uber donderdag.
500 dollar
De 5 miljardste rit vond eind mei plaats. De meer dan 150 chauffeurs die op het specifieke moment een klant aan het vervoeren waren, krijgen elk 500 dollar van Uber om de mijlpaal te vieren.
Seksuele intimidatie
Het bedrijf kan dit heugelijke nieuws goed gebruiken. Uber raakte de laatste tijd in opspraak door beschuldigingen van seksuele intimidatie en ander wangedrag op de werkvloer. Enkele grote investeerders namen het topman en medeoprichter Travis Kalanick kwalijk dat hij de zaken zo uit de hand had laten lopen. Hij besloot daarop terug te treden.
Taxivergunning
Ook in Nederland is Uber niet onomstreden. Via de dienst UberPOP konden mensen tot eind 2015 tevens taxiritten boeken bij particulieren, die niet over de vereiste taxivergunning beschikten. UberPOP is daarom door de rechter verboden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!