Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Uber geeft nieuwe chauffeurs startpremie

18-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
taxi4_10.jpg
Chauffeurs die willen gaan rijden voor de taxidienst UberPOP, krijgen na het doorlopen van de aanmeldprocedure een startpremie van 100 euro. Dat liet directeur Niek van Leeuwen van Uber donderdag weten naar aanleiding van berichtgeving in het AD.
'Nieuwe aanwas scheppen'
Volgens Van Leeuwen is de vraag naar de taxidienst inmiddels groter dan het aanbod van nieuwe chauffeurs. Met de startpremie hoopt hij nieuwe aanwas te scheppen. ,,We zijn op zoek naar betrouwbare bestuurders om een veilige rit te garanderen'', aldus Van Leeuwen. Vooral in Rotterdam en Den Haag heeft Uber behoefte aan chauffeurs.
Illegaal
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven verklaarde op 8 december de taxi-app UberPOP illegaal. Met de app bieden particuliere chauffeurs taxivervoer aan met hun eigen auto. In Rotterdam slingerde de politie onlangs UberPOP-chauffeurs op de bon omdat ze geen taxivergunning hebben. Dat zou potentiële chauffeurs afschrikken.
Carpoolsysteem
Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is ook van plan om in Nederland een soort carpoolsysteem te introduceren. Normaal gaan mensen die met elkaar willen meerijden naar een carpoolplaats, bij UberPool komt de wagen naar de klanten toe. Die zitten dan niet alleen in de auto, maar met meerdere mensen die naar dezelfde bestemming moeten. ,,Dat drukt de ritprijs'', zegt Van Leeuwen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!