Kassa

Twee telefoonnummers geblokkeerd die doorverwezen naar Belastingtelefoon

23-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
233 keer bekeken
  •  
bellen telefoon 1127

Twee 0906-nummers zijn voorlopig geblokkeerd door de ACM. Deze nummers verbonden door naar de Belastingtelefoon van de Belastingdienst, maar de doorschakeldienst kostte 90 en 100 cent per minuut. Dit terwijl het nummer van de Belastingtelefoon gratis rechtstreeks te bellen is op 0800-0543. Bellers maakten dus onnodige kosten.

“Het aanbieden van doorschakeldiensten hoeft niet verboden te zijn, zolang het maar duidelijk is wie de aanbieder is, wat de dienst inhoudt en wat het kost. Zo niet, dan worden bellers mogelijk misleid en dan kan de ACM ingrijpen”, zegt Manon Leijten, bestuurslid van de ACM. 

Wettelijke transparantieregels werden niet aangehouden

De ACM heeft verkennend onderzoek gedaan naar websites waarop doorschakeldiensten naar de Belastingdienst worden aangeboden. Op basis hiervan heeft de ACM aanwijzingen dat de nummergebruikers van twee 0906-nummers niet voldoen aan de wettelijke transparantieregels. 

Kans op een boete

Daarom heeft de ACM de nummers tijdelijk (maximaal acht weken) geblokkeerd. De ACM onderzoekt in deze periode of de 0906-nummers moeten worden ingetrokken. Ook riskeren de nummergebruikers een boete, die kan oplopen tot 900.000 euro per overtreding.

Bron: ACM

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!