Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

TUI haalt vakantiegangers Noord-Italië niet terug

4 mrt 2020
  •  
leestijd 2 minuten
hiken koffer reis 1127
TUI gaat vakantiegangers in Noord-Italië niet repatriëren. In de regio verblijven 155 wintersporters en twee "stedenreizigers" die bij de reisorganisatie hebben geboekt.

De reizigers mogen zelf besluiten of ze hun vakantie willen afmaken. Eventuele kosten voor een eerder vertrek zijn voor rekening van de reizigers en eventueel hun reisverzekering. Dat heeft TUI bekendgemaakt in reactie op het dinsdagavond aangescherpte reisadvies voor Noord-Italië.


Contact met mensen die nog moeten vertrekken

TUI meldt ook contact op te gaan nemen met klanten die nog moeten vertrekken naar Noord-Italië. Zij mogen kosteloos een ander skigebied of andere stad uitzoeken. Lukt dat niet, dan mogen zij eveneens kosteloos annuleren. Dit geldt vooralsnog alleen voor vertrekken tot en met 15 maart. "Wij volgen de situatie nauwlettend en passen de datum daar steeds op aan", laat TUI weten in een verklaring. Het aanbod geldt op dit moment dus niet voor (auto)vakanties voor komende zomer.

Sunweb: reiziger beslist zelf

Sunweb liet dinsdagavond al weten dat wie via deze reisorganisatie aan het wintersporten is in Noord-Italië, zelf mag beslissen of de vakantie wordt afgemaakt of afgebroken. Onder de circa duizend Sunweb-vakantiegangers daar is een groep van negenhonderd Vindicat-studenten. Als die naar huis willen, gaat Sunweb dat regelen. De andere toeristen zijn veelal met eigen vervoer gekomen en ze kunnen ook weer zelf terugrijden, aldus Sunweb.
Voor klanten die nog moeten vertrekken, hanteert Sunweb eenzelfde soort beleid als TUI: met iedereen die tussen nu en 15 maart zou vertrekken, is contact opgenomen. Iedereen krijgt een alternatief aangeboden. Als dat alternatief niet volwaardig is of mensen willen het echt niet, dan bekijkt Sunweb de zaken van geval tot geval. "Maar in principe kunnen mensen dan kosteloos annuleren."
Vooralsnog heeft 85 procent van de klanten het alternatief aanvaard. Van de overige 15 procent moet een deel nog beslissen, een ander deel wil annuleren. Sunweb bekijkt van dag tot dag wat verder nodig is. ANP
Lees ook deze artikelen:

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!