Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

TUI annuleert vakanties naar Spaanse eilanden

15-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
vliegtuig vlucht reis vliegticket 1127
TUI heeft voorlopig alle vakantiereizen naar de Spaanse eilanden geannuleerd. De reisorganisatie deed dat omdat het verwachtte dat het reisadvies daar van geel naar oranje zou springen. Later op de donderdag gebeurde dat ook.
Voorlopig gaat het om de reizen die tussen 16 juli en 2 augustus plaatsvinden. Onder de Spaanse eilanden vallen de Balearen, Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera, en de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en El Hierro.

Tienduizenden reizigers

Volgens TUI zijn momenteel vele duizenden Nederlanders op vakantie op deze eilanden. Nog eens tienduizenden zouden de komende weken vertrekken. Deze reizigers krijgen hun geld terug. TUI laten weten dat ze zelf nog een andere bestemming kunnen uitzoeken.
Op een aantal van deze eilanden lopen de coronabesmettingen op. "Helaas wordt er door de overheid en de gezondheidsinstanties geen onderscheid gemaakt tussen de eilanden en kleuren ze allemaal oranje", aldus TUI. Voor het Spaanse vasteland geldt al code oranje.

Meer informatie

Reizigers die getroffen worden door de annuleringen worden door TUI persoonlijk ingelicht. De reisorganisatie heeft op de website een pagina voor meer informatie ingericht.
Reizigers die nu op vakantie zijn op de Spaanse eilanden kunnen die in principe afmaken en op de geplande terugvlucht naar huis komen, zegt TUI. Vanaf zondag 18 juli wordt voor de terugkomst in Nederland een test verplicht gesteld voor wie niet volledig gevaccineerd is of geen coronabewijs heeft. Die kan ter plaatse worden afgenomen, we informeren onze reizigers ter plaatse daarover, aldus de reisorganisatie.

Wat doen andere organisaties?

Reisorganisatie Sunweb laat weten de officiële bekendmaking van een oranje reisadvies voor de Spaanse eilanden af te wachten van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als het inderdaad oranje wordt, dan gaat ook Sunweb alle vakantiereizen naar de Balearen en Canarische eilanden voorlopig annuleren.
Corendon zegt door te zullen vliegen op Ibiza en de andere Spaanse eilanden. Reizigers kunnen gewoon terecht in een hotel en krijgen voor de terugreis een gratis test aangeboden. Als die positief is dan betaalt Corendon de extra nachten in het hotel en regelt een latere terugvlucht. Als klanten niet meer willen gaan dan kunnen ze omboeken of annuleren en krijg je je geld terug, aldus de reisorganisatie. "De keuze is aan de klant." ANP

Meer over:

spanje, vakantie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!