Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

TUI: Alle pakketreizen naar niet-Europese bestemming geannuleerd

18-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3034 keer bekeken
  •  
vliegen vliegtuig vlucht missen 1127
Voor de komende zomervakantie heeft reisbedrijf TUI alle pakketreizen naar niet-Europese bestemmingen geschrapt. Dat bevestigt een woordvoerder aan De Telegraaf.
Het betekent dat reizen naar populaire bestemmingen als Turkije, Tunesië en de Dominicaanse Republiek niet doorgaan. Op dit moment worden niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie nog altijd afgeraden. En volgens TUI is er voor de meeste verre bestemmingen ook nog geen beterschap in zicht.

'Klanten de tijd geven'

Hoeveel reizigers hun plannen nu in rook zien opgaan, kon TUI niet zeggen. "Het hoogseizoen komt eraan", zegt de woordvoerder. "Door deze beslissing proberen we onze klanten nog tijdig andere mogelijkheden aan te bieden."
"Eigenlijk doen we het altijd zo: drie weken voor afreis bekijken we de situatie op de bestemming. Kleurt die nog rood, dan annuleren we. Kleurt die groen of oranje, dan kan de reis doorgaan. Zo hebben de reizigers nog drie weken tijd om eventueel een andere bestemming te kiezen."
Bron: De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!