Kassa

Transavia annuleert 240 vluchten vanaf Schiphol: 13.000 boekingen getroffen

  •  
22-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1469 keer bekeken
  •  
transavia_vliegtuig_20220622

Luchtvaartmaatschappij Transavia annuleert deze zomer 240 vluchten vanaf Schiphol. Het gaat om vluchten die tussen 7 juli en 14 augustus 2022 plaats moesten vinden. Door het besluit worden 13.000 boekingen getroffen.

Het besluit volgt vanwege de beperkingen die de luchthaven in verband met de drukte en het personeelstekort heeft opgelegd. Transavia noemt het besluit "onvermijdelijk" en hoopt door ingrepen als het beperken van de verkoop van tickets de impact voor passagiers zo veel mogelijk te beperken, zo meldt het AD

Alle passagiers worden vandaag door Transavia geïnformeerd. Het rommelt al enige tijd op de luchthaven. 

Meeste passagiers zijn omgeboekt

Voor 70 procent van de passagiers geldt dat ze zijn omgeboekt naar een vervangende vlucht, bijvoorbeeld vanaf een andere luchthaven. De luchthavens van Eindhoven, Rotterdam en Brussel worden als alternatieven genoemd, en vanaf deze luchthavens blijft Transavia vliegen. Al lopen de vluchten op deze luchthavens snel vol, zo valt te lezen in het AD.

De resterende 30 procent heeft minder geluk: van deze reizigers is het ticket geannuleerd. Zij krijgen hun geld terug of krijgen de gelegenheid om de reis uit te stellen naar een ander moment. Normaal gesproken vliegt Transavia 55 keer per dag vanaf Schiphol. 

Mogelijk meer annuleringen in augustus

Halverwege juli wordt bekend hoeveel Transavia de capaciteit terug moet schroeven in de periode tussen 1 en 28 augustus. Dat zou kunnen betekenen dat er tussen 15 en 28 augustus nóg meer vluchten worden geannuleerd.

Ook is het mogelijk dat er begin augustus nog een aantal vluchten uit het rooster worden geschrapt: Transavia heeft besloten om de capaciteit terug te schroeven zodat passagiers eerder duidelijkheid krijgen over het al dan niet doorgaan van de reis.

In mei besteedde Kassa aandacht aan de chaos op Schiphol. Benieuwd wat je kunt doen als jouw vlucht is omgeboekt? Bekijk dan de reportage:

Lees ook

Bron: ANP / AD.nl

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!