Kassa

Kans op ‘zomervakantiedrama’ door personeelstekort Schiphol

25-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1726 keer bekeken
  •  
1127schiphol

© Schiphol

Het tekort aan personeel voor het inchecken en inladen van bagage moet snel worden opgelost, melden verschillende reisorganisaties, schrijft De Telegraaf. Afgelopen zaterdag ontstond er een drama op Schiphol vanwege een onverwachte staking. 

Als het tekort aan personeel niet wordt opgelost, is er een kans dat het een chaos wordt tijdens de zomervakantie, waarschuwen de reisorganisaties.

Uitzendkrachten zijn vetrokken

Bijna alle vakbonden wijzen erop dat medewerkers op de bagageafdeling vaak vinden dat ze te weinig betaald krijgen. Tijdens de coronacrisis heeft KLM veel uitzendkrachten laten gaan. Zij zijn nu bij andere werkgevers vaak voor een hoger salaris aan de slag. Hierdoor zijn veel gaten in de roosters ontstaan. 

Ook het ziekteverzuim in verband met corona maakt het niet makkelijker. 

Angst voor meer stakingen

Vakbonden FNV en De Unie waarschuwen dat als er niet snel een oplossing komt, er kans is op meer stakingen en problemen voor reizigers op de luchthaven.

Bron: De Telegraaf

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

IDMB
IDMB27 apr. 2022 - 15:32

Dit is geen drama maar een kans: hoe minder vliegreizen hoe beter!

rinuszwam
rinuszwam25 apr. 2022 - 14:10

het zou tijd worden , we worden al tig jaren mn Financieel achtergesteld ! Er is bewust een maatschappij ontstaan met enerzijds de [Super] Rijken ! anderzijds Armoede !! Een mensonwaardige maatschappij is er ontstaan !! Daar zouden de beleidsmakers voor moeten Schamen !!

wim koelewijn
wim koelewijn25 apr. 2022 - 13:21

Gewoon lekker in ons eigen landje blijven..geen gedoe..hooguit ff in de file staan..een van de grote pluspunten van Nederland...we hebben prachtige natuurgebieden om op vakantie te zijn...

1 Reactie
sinypots
sinypots26 apr. 2022 - 5:08

Dat lost het probleem op Schiphol niet op. Deze mensen werken hard en worden zwaar onderbetaald. Sommigen vliegtickets zijn goedkoper, dan wanneer je met de trein wilt reizen in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!