Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Trademark Office failliet | Hondenpoepzakjes-test | WhatsApp-fraude

18 jan 2020
  •  
leestijd 2 minuten
In de studio van Kassa brengt redacteur Frank updates over eerder behandelde onderwerpen en bespreekt hij wat er deze week speelde in de mailbox, op het forum en/of onze sociale media. Deze week: faillissement van Trademark Office, hondenpoepzakjes-test en WhatsApp-fraude.

Faillissement Trademark Office

In december 2018 besteedde Kassa aandacht aan Trademark Office B.V., een bedrijf dat kleine ondernemers benaderde die een ‘.nl’ geregistreerde website hebben en hen in het telefoongesprek vertelde dat een onbekende partij er met de domeinnaam van hun website vandoor zou gaan.
Onder hoge druk lieten kleine zelfstandigen de domeinnaam dan voor 10 jaar vastleggen, vaak voor tientallen euro’s per jaar. Alleen kwamen ze er al vrij snel daarna achter dat ze in een verkooptruc waren getrapt.
Advocaat Jeroen Thiele van Berntsen Mulder Advocaten stond tientallen gedupeerden bij die zich misleid voelden. Nu laat hij weten dat Trademark Office B.V. deze week door de Rechtbank Groningen failliet is verklaard.
Het advocatenkantoor heeft verzocht een fraudecurator aan te stellen. Deze kan de bestuurders van Trademark Office B.V. in privé aansprakelijk stellen voor alle schulden van het bedrijf.

Hondenpoepzakjes-test

In de uitzending van 11 januari was de aftrap van Kassa's hondenpoepzakjes-test te zien. Een panel van hondenliefhebbers test – samen met hun trouwe viervoeters – zes verschillende hondenpoepzakjes. Ze beoordelen de zakjes op onder meer stevigheid, grootte en gebruiksgemak.
Ook Dierenasiel Crailo werkt mee aan de test en zij leverden deze week de eerste filmpjes al aan. Een voorproefje daarvan is te zien in deze uitzending. Het eindoordeel van alle panelleden is begin februari te zien in Kassa.

WhatsApp-fraude

Oplichters slaan steeds vaker hun slag via Whatsapp. Deze week meldt de Fraudehelpdesk dat er in 2019 ruim één miljoen euro buit werd gemaakt via WhatsApp-fraude. Dat is ongeveer vier keer zoveel als in 2018.
Het cybercrime team van de politie geeft aan dat veel slachtoffers zich niet melden en dat dit slechts het topje van de ijsberg is.
De redactie van Kassa heeft op een rijtje gezet hoe deze oplichters te werk gaan én hoe je je hiertegen kunt wapenen.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!