Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toyota bundelt ook krachten met Amazon

09-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 zelfrijdende auto
De Japanse automaker Toyota ontpopt zich meer en meer als leidende speler in de markt van autonoom rijden. Het bedrijf bundelt nu ook zijn krachten met de Amerikaanse webwinkelreus Amazon met als uiteindelijke doel om zelfrijdende bezorgauto's de weg op te krijgen.

Zelfrijdende Toyota's bij andere bedrijven

Amazon volgt daarmee het voorbeeld van onder meer Uber, Pizza Hut en Mazda, die ook onderdeel uitmaken van de zogeheten mobiliteitsalliantie van Toyota. Doel van de club is om autonome voertuigen te ontwikkelen voor het bezorgen van pakketten, pizza's of mensen naar iedere gewenste bestemming.

Toyota niet enige die haast maakt

Toyota is zeker niet het enige bedrijf dat haast maakt met het ontwikkelen van zelfrijdende voertuigen. Grote bedrijven als General Motors, Tesla, Waymo en Google-moeder Alphabet zitten ook niet stil.
Volgens kenners is sprake van een heuse race om als eerste dergelijke auto's op de weg te hebben. Degene die dat lukt zal het geïnvesteerde geld dubbel en dwars gaan terugverdienen, zo is de verwachting. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!