Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Topman TUI: besmette man had niet op vlucht Curaçao moeten zitten

3 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
curacao 930
TUI heeft fouten gemaakt bij het toelaten van een man op een vlucht naar Curaçao, die tijdens de reis te horen kreeg besmet te zijn met het coronavirus. Dat erkent Arjan Kers, algemeen directeur van TUI Nederland. Kers geeft aan bij Reporter Radio op Radio 1 dat het duidelijk was dat die man niet aan boord had moeten gaan.

De desbetreffende had al een zogeheten gorgeltest gedaan. Hieruit kwam een negatief resultaat. De uitslag van zo'n test worden door de autoriteiten op Curaçao niet meer erkend. Om die reden werd de man, samen met enkele anderen, voor zijn vertrek op het vliegveld nogmaals geteld, door middel van een uitstrijkje uit keel en neus. De uitslag van deze test kwam tijdens de vlucht. Toen bleek dat hij het virus toch onder de leden had. Kers, topman van TUI, kijkt hierop terug en geeft achteraan toch een andere keuze te hebben willen gemaakt. "We spreken altijd over veilig en verantwoord, in dit geval is dat gewoon niet goed gegaan."

Bron: Reporter Radio/ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar