Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Toerist moet flink meer toeristenbelasting betalen

13 okt 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toeristen 930 520

De toeristenbelasting in Nederland is met 6,6 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Omgerekend bedraagt deze nu gemiddeld 1,93 euro per nacht per persoon. Zeeland spant de kroon. Daar is de 'overnachtingstoeslag' met 13,1 procent verhoogd, zo heeft Bungalowparkoverzicht.nl onderzocht.

In 304 van de 352 van de gemeenten in ons land moeten toeristen belasting betalen voor een overnachting, bijvoorbeeld in een hotel of op een vakantiepark. In meer dan de helft van de gemeenten nam het tarief toe. De grootste stijging, van 136 procent, was in het Noord-Hollandse Landsmeer.

Geen vast tarief

Omdat er geen vast tarief is voor toeristenbelasting, verschilt de hoogte per regio, aldus Bungalowparkoverzicht.nl. In Amsterdam betalen toeristen met 10,89 per persoon per nacht de meeste toeristenbelasting, gevolgd door Ouder-Amstel (7,90 euro), Landsmeer (7,89 euro), Rotterdam (7,33 euro) en Zaanstad (7 euro). Van de gemeenten die toeristenbelasting heffen, hebben Reimerswaal en Hulst, beide in Zeeland, het laagste tarief van 0,65 euro. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar