Kassa

Toch staking openbaar vervoer

04-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart-groot_40.jpg
Er komt, mogelijk volgende week, toch een staking in het openbaar vervoer in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam. Dat heeft vakbondsman Eric Vermeulen van Abvakabo vrijdag gezegd. De staking wordt gehouden uit onvrede over de aangekondigde bezuinigingen in het ov. Eerder deze week werd een staking die gepland stond voor zondag afgeblazen.
De staking komt er toch, omdat vrijdag een gesprek met Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) op niets is uitgelopen. Wanneer de staking precies zal zijn is nog niet duidelijk.
De minister heeft aangegeven niet af te willen zien van het uitstellen van de datum van aanbesteding, zoals de vakbond had voorgesteld, aldus een woordvoerder van de minister. Volgens Schultz van Haegen hebben de stadsregio's aangegeven dat aanbesteden mogelijk wordt geacht.
Bezuinigingen
Ov-medewerkers in de grote steden kwamen dit jaar al een paar keer in actie tegen de plannen van de minister. Geplande bezuinigingen en verplichte aanbestedingen hebben volgens Abvakabo dramatische gevolgen voor het stadsvervoer. Alleen al in Amsterdam zouden daardoor bijna 1500 arbeidsplaatsen, 30 van de 44 buslijnen, 6 van de 16 tramlijnen en een metrolijn verdwijnen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!