Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toch akkoord cao zorg

05-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stethoscoop-zwart_31.jpg
De werkgevers in de zorg hebben woensdagavond laat alsnog een cao-akkoord kunnen sluiten met een aantal vakbonden. Dat gebeurde volgens werkgeversorganisatie ActiZ enkele uren nadat vakbond Abvakabo FNV uit de onderhandelingen was gestapt.
Afspraken
De werkgevers wisten afspraken te maken met vakbonden Nu'91, CNV en FBZ. Volgens ActiZ geldt de nieuwe cao voor ,,alle 450.000 medewerkers in de zorg''.
Van nul naar bepaald aantal uren
Medewerkers met een nulurencontract moeten in 2014 allemaal een aanbod krijgen voor een arbeidscontract voor een bepaald aantal uren. Ook zijn afspraken gemaakt over de verhoging van de eindejaarsuitkering en het loon.
Inzetten voor behouden werkgelegenheid
Werkgevers- en werknemersorganisaties willen zich ook gaan inzetten voor het behouden van werkgelegenheid. ,,Met name in de huishoudelijke hulp'', aldus ActiZ. ,,De partijen spraken vanavond af om samen te werken om de tienduizenden ontslagen waar mogelijk op te vangen.''
ANP

Meer over:

cao, diginieuws, zorg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!