Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ticketmaster past beleid aan: doorverkoop via andere platforms mogelijk

19-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
395 keer bekeken
  •  
Concert 1280

Mensen die een ticket bij Ticketmaster hebben gekocht maar dit willen doorverkopen, kunnen dat nu ook via andere doorverkoopplatforms doen. Dit heeft Ticketmaster toegezegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Eerder had de ACM een onderzoek geopend naar mogelijke belemmeringen door Ticketmaster voor klanten die hun tickets via andere platforms wilden doorverkopen. De toezichthouder meldt dat deze belemmeringen tijdens het onderzoek zijn weggenomen.

Onderzoek naar eigen transfersysteem Ticketmaster

De aanleiding voor het onderzoek was het beleid van Ticketmaster waarbij mobiele tickets alleen via het eigen transfersysteem van Ticketmaster konden worden doorverkocht.

De ACM onderzocht de voorwaarden die Ticketmaster hiervoor stelde, omdat er zorgen waren dat andere doorverkoopplatforms daardoor benadeeld zouden worden. “Als er te weinig concurrentie is op het gebied van doorverkoop leidt dat vaak tot hogere kosten, slechtere voorwaarden en een slechtere service voor consumenten”, legt de ACM uit.

Tickets ook op andere platforms door te verkopen

Om die zorgen weg te nemen, heeft Ticketmaster toezeggingen gedaan. "Door de toezeggingen kunnen ook andere platforms concurreren om de doorverkoop van mobiele tickets van Ticketmaster", legt bestuursvoorzitter Martijn Snoep van de ACM uit. "Dat is goed voor de concurrentie en dus voor de consument."

Wel blijft de toezichthouder de naleving van de toezeggingen in de gaten houden. Ook wil de ACM deze bindend verklaren, waarna het onderzoek pas definitief wordt stopgezet. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!