Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Testenvoorjereis.nl binnen mum van tijd volgeboekt

02-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2155 keer bekeken
  •  
schiphol

© Schiphol

Reizigers die op korte termijn een gratis test willen regelen voor hun vakantie, kunnen het nog wel eens lastig krijgen. Testenvoorjereis.nl, een website van de overheid waarop je een afspraak kunt maken, is namelijk helemaal volgeboekt, schrijft het Financieele Dagblad.
Reizigers die nog niet volledig gevaccineerd zijn, moeten in de meeste gevallen een negatief testbewijs bij zich hebben om een land binnen te komen. Boek je een commerciële test met certificaat, dan ben je al snel tussen de 75 en 100 euro kwijt. Testenvoorjereis.nl biedt daarentegen gratis testen aan.

Gebrek aan leveranciers

Maar er is een probleem. Er is nog maar één leverancier aan de website verbonden. Het bedrijf was binnen twee uur na de lancering van de website al volgeboekt.
Het is de bedoeling dat andere leveranciers zich spoedig aansluiten. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), dat de bedrijven aan de website moet koppelen, is op dit moment met ze in overleg. IenW moet er ook voor zorgen dat er een koppeling met de CoronaCheck-app komt, zodat je het negatieve testbewijs via een QR-code kunt laten zien. Dat hele proces kan even duren, want volgens de krant wil het ministerie er eerst zeker van zijn dat de bedrijven veilige systemen hebben.

Opschalen

Een woordvoerder van IenW laat aan het dagblad weten dat de capaciteit van Testenvoorjereis.nl spoedig uitgebreid gaat worden. 'Het liefst hadden we woensdag alle aanbieders aangesloten, maar de tijd was heel kort. Het is een ontzettende uitdaging alles netjes op poten te zetten en iedereen aan te sluiten.'
Bron: Financieele Dagblad
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

marsgoddess
marsgoddess2 jul. 2021 - 11:52

Een flinke flop deze organisatie door het ministerie. Heel erg jammer voor al die mensen die dachten op vakantie te kunnen ZONDER de extra kosten van testen zelf te hoeven te betalen. Dat laatste was ook beloofd, maar ja.

mahadma
mahadma2 jul. 2021 - 11:30

Ik hoop niet dat het waar us, maar ik voorzie kerst 2021 weer lockdown.

heremietkreeft
heremietkreeft2 jul. 2021 - 10:43

Goede zaak, zoveel steunbetuigingen. Gerrit Altena

heremietkreeft
heremietkreeft2 jul. 2021 - 10:42

Goede zaak, zoveel steunbetuigingen. Gerrit Altena (Heremietkreeft)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!