Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Tesla is bezig met krachtigere, goedkopere accu's

23-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tesla 1127

Tesla-topman Elon Musk werkt aan nieuwe accu's voor elektrische auto's die krachtiger zijn, langer meegaan en slechts de helft kosten in vergelijking met de huidige accu's.

De grotere cilindervormige accu's, de 4680 genoemd, leveren vijf keer meer energie en hebben zes keer meer vermogen. Daarnaast zorgen ze voor 16 procent meer bereikbaar. Musk stelt dat het bedrijf nog werkt aan een betaalbare auto voor de toekomst. Daarvoor moet het bedrijf de kosten voor accu's terugbrengen. De betaalbare elektrische auto van 25.000 dollar laat volgens Musk nog drie jaar op zich wachten. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat die auto "ook nog eens volledig zelfrijdend is."

Productiecapaciteit

Tesla zal nieuwe accu's produceren in een nieuwe fabriek in Californië. Tegen het einde van 2021 moet de geplande productie van 10 gigawatt uur per jaar bereiken. Tesla heeft nu samen met partner Panasonic een productiecapaciteit van 35 gigawatt-uur in de 'gigafabriek' voor accu's in Nevada. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!