Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Telefoons blijven achterlopen met beveiliging

31-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone telefoon appen bellen 930
De helft van de smartphones met het Android besturingssysteem blijft achterlopen met beveiligingsupdates van de telefoons. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Slechts 5 procent van de Android smartphones beschikt over de meest recente veiligheidsupdate van augustus, 11 procent heeft de update van juli van dit jaar.
Veiligheidsupdate
Volgens de bond zijn de beveilingsupdates belangrijk omdat hiermee problemen met de beveiliging van de telefoons kunnen worden voorkomen. Met een veiligheidsupdate worden lekken in de software gedicht en worden smartphones ook vaak veiliger.
Google veilig
Fabrikanten hadden beloofd sneller met updates te komen. Maar alleen van Google (Pixel en Nexus) hebben alle modellen de meest recente veiligheidsupdate van augustus. Samsung geeft een wisselend beeld: een aantal smartphones heeft een recente veiligheidsupdate, maar er zijn ook een paar modellen met een update van een half jaar of ouder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!