Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Tekort marechaussee leidt tot vertragingen Schiphol'

30-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_schiphol
Ondanks toegezegde versterkingen voor de Koninklijke Marechaussee (KMar) dreigen er komende zomer lange rijen op Schiphol te staan. De dienst waarschuwt daarvoor in een brandbrief, aldus De Telegraaf zaterdag.
Staatssecretaris Dijkhoff (Justitie) beloofde vorige week 135 man extra richting Schiphol te sturen. Daarmee is de nood gelenigd, is de officiële lijn van de militaire politie.
Overvraagd
Uit een brief die de directeur personeel en bedrijfsvoering van de marechaussee drie dagen na de bekendmaking van de staatssecretaris verstuurde, komt een ander beeld naar voren. Hij schrijft aan de vakbonden dat de dienst momenteel overvraagd is, bijvoorbeeld door extra grenscontroles en bewaking van vitale objecten. ,,Deze extra belasting vraagt veel van de KMar en betekent tevens dat er geen ruimte is om de komende zomerpiek op de luchthavens op te vangen'', aldus de directeur.
ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!