Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Te weinig plek in zorgvervoer door coronabeperkingen

10-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
rolstoel gehandicapten 930 520

Het zorgvervoer kan de hoge vraag door de coronabeperkingen niet meer aan, waarschuwen vakbonden CNV en FNV en ondernemersvereniging Koninklijk Nederlands Vervoer Zorgvervoer en Taxi. Niet alle zitplaatsen in een voertuig mogen worden gebruikt, terwijl de vraag naar zorgvervoer door andere coronaversoepelingen stijgt en de zorg wordt ingehaald.

Door de coronacrisis is er een tekort ontstaan aan zowel voertuigen als chauffeurs, stellen de bonden en ondernemers. Volgens de partijen leidt dat, gecombineerd met de lagere capaciteit in het zorgvervoer, tot een onhoudbare situatie. Daarom doen de partijen 'een dringend beroep' op het Outbreak Management Team (OMT) het advies te geven dat alle zitplaatsen in het zorgvervoer per 15 juni weer gebruikt kunnen worden.

Extra aandacht nodig voor zorgvervoer

Omdat risicogroepen gebruikmaken van het zorgvervoer, werden daar extra maatregelen nodig geacht. De werkgevers- en werknemersorganisaties wijzen erop dat het advies van het OMT op dat terrein dateert van begin 2021. "Inmiddels is de situatie zodanig dat een groot deel van de mensen uit de risicogroepen is gevaccineerd tegen het coronavirus en dat het aantal besmettingen sterk is afgenomen", aldus de sociale partners. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

harmsen
harmsen14 jun. 2021 - 9:24

Ik heb het persoonlijk zo niet ervaren, alleen dat je de taxi telefonisch moest en nog steeds moet reserveren en een mondkapje moet dragen. Maar dat moet de chauffeur ook.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!