Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tandartsen boos op Nederlandse Zorgautoriteit

01-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tandartsbehandeling2_04.jpg
Tandartsen zijn boos op de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Volgens de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) heeft de NZa zich schuldig gemaakt aan misleiding van de politiek in een rapport over een experiment met vrije tarieven. Ook voelt de ANT, die een eigen onderzoek over het experiment heeft ingesteld, zich genegeerd door de NZa. De ANT dient hierover donderdag een klacht in bij de Nationale ombudsman.
Stijging tarieven
De proef met vrije tarieven werd in 2012 voortijdig gestopt nadat de zorgwaakhond had geconcludeerd dat de tarieven voor mondzorg gemiddeld met ruim 10 procent waren gestegen. Maar volgens de tandartsen kloppen de berekeningen van de NZa niet. De tandartsassociatie wacht naar eigen zeggen al sinds december op een inhoudelijke reactie van de zorgautoriteit.
Declaraties
De zorgwaakhond liet donderdag in een reactie weten achter de uitkomsten van het eigen onderzoek te blijven staan. Daarin zijn alle declaraties van 2012 vergeleken met die van een jaar eerder. Volgens de NZa baseert de ANT zich in haar onderzoek op minder gegevens. Dit heeft de zorgautoriteit eerder dit jaar in een korte reactie aan de tandartsassociatie laten weten. De tandartsen namen daar echter geen genoegen mee. De zorgautoriteit bereidt nu naar eigen zeggen een uitgebreidere reactie voor op het rapport van de tandartsorganisatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!