Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tandarts wil medisch meer doen

16-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tandartsbehandeling2_05.jpg
Tandartsen kunnen meer doen dan alleen zorgen voor een goed gebit en een gezonde mond. Ze zouden ook screenings kunnen uitvoeren zoals het bepalen van de bloeddruk of BMI. Dat zegt Rob Barnasconi, voorzitter van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde, meldt De Telegraaf.
'Niet alleen inzetten voor goed gebit'
De tandartsenclub bestaat vrijdag 100 jaar en volgens Barnasconi is de tijd rijp voor een grotere doorverwijsrol van de tandarts naar de huisarts. „Door de tandarts - die als enige medisch professional al zijn patiënten minimaal een keer per jaar ziet - een bredere rol te geven bij vroegsignalering, kunnen veel problemen voorkomen worden en dat levert meteen kostenbesparing op. Een moderne tandarts zorgt niet alleen voor een goed gebit maar tevens voor een betere gezondheid en een beter leven. We zijn daar voor opgeleid, niet voor niets ging de studie van vijf naar zes jaar.” ANP/De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!