Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tandarts komt met eigen verzekering

21-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tandartsbehandeling2_01.jpg
De Nederlandse tandartsen komen met een eigen verzekering. Mensen sparen een eigen budget voor de tandartskosten en zijn bij calamiteiten verzekerd. Op initiatief van de NMT, waarin de tandartsen zijn verenigd, is daarvoor het bedrijf ixorg opgericht. ,,Je bepaalt zelf het budget dat je maandelijks op wilt bouwen en het geld blijft altijd van jezelf'', zegt ixorg-directeur Toine Beljaars.
'Betaal alleen voor werkelijke kosten'
De tandartsen constateren dat het aantal mensen dat zich uit kostenoverweging niet verzekert voor tandartskosten steeds meer stijgt. Momenteel zou bijna eenderde van de Nederlanders geen aanvullende tandartsverzekering hebben. Bij het nieuwe product kunnen klanten een persoonlijk budget opbouwen voor de tandartskosten in combinatie met een goedkope calamiteitenverzekering. Beljaars: ,,Zo betaal je alleen voor werkelijke tandartskosten en bij een calamiteit zijn de kosten 100 procent gedekt tot 10.000 euro.'' ixorg zegt een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten te hebben.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!