Kassa

Supermarkten volgen advies NVWA

09-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eieren-groot_04.jpg
De supermarkten volgen het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), dat uiteenlopende producten waar eieren in zijn verwerkt niet uit de schappen hoeven. Maar ze vinden wel dat het lang heeft geduurd voordat er duidelijkheid is gekomen, zei directeur René Roorda van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) woensdag in het Radio 1 Journaal.
Geen zorgen
In producten als eierkoeken, eiersalade en mayonaise is het bestrijdingsmiddel fipronil in zeer kleine concentraties aangetroffen. Maar consumenten hoeven zich daar ,,geen enkele zorgen'' over te maken, zei een woordvoerder van de NVWA dinsdag. ,,Ook niet als je er iets meer van eet.''
Commerciële labs
Voor het onderzoek zijn uiteindelijk commerciële labs ingezet, maar Roorda vindt dat het al met al lang heeft geduurd. ,,We moeten hier lessen uit leren voor de toekomst.'' Het CBL wil de kwestie ter sprake brengen in overleg bij de NVWA woensdagmiddag. Staatssecretaris Martijn van Dam (Landbouw) heeft later woensdag een gesprek met een afvaardiging van de Nederlandse kippenboeren over de economische gevolgen van de affaire.
Eerder haalden de supers 8 tot 10 miljoen eieren uit de schappen die besmet waren met fipronil. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!