Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Supermarktketens Coop en Plus gaan samen verder

06-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
supermarkt winkelwagentje 1127
De supermarktketens Coop en Plus zullen samen verder gaan als één supermarktconcern onder de naam Plus. Volgens het gezamenlijke statement van de twee coöperaties zou de fusie begin 2022 moeten zijn afgerond. 
Hoewel de toezichthouder en de ledenraden van beide coöperaties het nog eerst moeten goedkeuren, hebben de bedrijven het nieuws bekendgemaakt. Door de fusie zal het bedrijf met 550 winkels in Nederland (meer dan 10 procent marktaandeel) het derde supermarktconcern van het land worden, achter Albert Heijn en Jumbo. Het fusiebedrijf zal onder de naam Plus opereren. 

Beter de concurrentie aangaan

De bedrijven willen middels de fusie op een sterkere wijze de concurrentie aangaan. Door de samenvoeging zouden wekelijks ruim 4,5 miljoen klanten voorzien worden in hun supermarkten, zo stellen de beide bedrijven. Door de fusie zou bovendien meer financiële ruimte komen waardoor investeren in technologische vernieuwingen beter mogelijk is volgens de supermarkconcerns.  

Ombouwen filialen Coop

Vooralsnog is het niet bekend hoelang het ombouwen van de Coop-filialen zal duren, als de bedrijven in 2022 daadwerkelijk mogen fuseren. ANP

Meer over:

plus, coop, fusie, supermarkt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!