Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Supermarkten profiteren van winter

22-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelwagen-met-geld_04.jpg
De supermarkten profiteren flink van de winterse omstandigheden. De omzet van de supermarkten liet de afgelopen twee weken een forse groei zien, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeksbureau GfK.
De omzet in week 49 bedroeg 616 miljoen euro, een stijging van 7,3 procent. In de afgelopen week, de week voor de kerstweek, steeg de omzet liefst met 16 procent tot 647 miljoen euro. Volgens GfK gaan beduidend meer mensen onder de huidige weersomstandigheden naar de supermarkt ten koste van de versspeciaalzaak of de markt.
Niet alleen trekken de versspeciaalzaken en de markt minder klanten, ook bezoekt het publiek deze minder vaak. De afgelopen week bezocht 19,8 procent van de huishoudens een versspeciaalzaak, dat is 12 procent minder dan vorig jaar. Consumenten kiezen door de weersomstandigheden voor 'onestopshopping' bij de supermarkt, aldus GfK.
De omzet per kassabon lag de laatste weken ook hoger dan vorig jaar. In de weken 46 tot en met 49 was dit 22,56 euro, een stijging van 3,5 procent. Volgens GfK is dit mogelijk toe te schrijven aan een minder sterke promotiedruk en een stijging van de grondstofprijzen. De afgelopen week was er zelfs sprake van een stijging met 12,1 procent tot 24,48 euro per kassabon.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!