Kassa

Sunweb: Minder vluchten, meer duurzame alternatieven

31-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
cruiseschip 930x520

Reisorganisatie Sunweb gaat nadrukkelijk meer inzetten op treinreizen en cruises in plaats van vliegvakanties. Hiermee wilt Subweb haar vakantieaanbod uitbreiden. Er is een groeiende behoefte aan duurzamere alternatieven onder de reizigers volgens de reisorganisatie. 

Daarnaast gaat Sunweb ook stoppen met investeringen in CO2-compensatie. In plaats van compensatie zal de reisorganisatie samen met zijn partners investeren in verduurzaming in eigen aanbod. Een voorbeeld is inzetten op duurzamere vliegtuigbrandstof.

Compenseren CO2-uitstoot is 'twijfelachtig effectief'

Topman Mattijs ten Brink noemt het compenseren van CO2-uitstoot “twijfelachtig effectief”. Kassa maakte hier al eens een item over. Daarom zal Sunweb op andere manieren investeren die direct en op lange termijn effect hebben. Naast duurzame brandstof gaat het ook om lokale duurzaamheidsinitiatieven in vakantiegebieden. 

Meer cruise- en treinvakanties

De topman heeft in een toelichting uitgelegd trein- en cruisevakanties toegankelijker te willen maken. Sunweb biedt in eerste instantie een twaalfdaagse treinvakantie naar het zuiden van Italië aan. Deze kan bij Sunweb-dochter Eliza was here worden geboekt. Het gaat om een proef die begint in juni. 

De vakantiegangers kunnen in Amsterdam, Utrecht of Arnhem opstappen. Ook wil Sunweb later in het jaar treinreizen naar wintersportbestemmingen aanbieden. 

Sunweb biedt verder cruises aan met routes naar het Middellandse zeegebied, Scandinavië en de Caribische eilanden.  ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!