Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Strengere regels voor ‘dure’ informatienummers

07-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ACM logo 930x520
De Autoriteit Consument & Markt(ACM) heeft de houders van een informatienummer geïnformeerd over aangescherpte regels. Houders van een informatienummer moeten aan het begin duidelijk maken wie zij zijn en aangeven wat de voornaamste kenmerken zijn van hun dienst. De aangescherpte regels gelden voor 0900-, 0906- en 0909-nummers.

Intrekking nummer

Aanleiding voor de nieuwe regels is de stroom aan vragen en klachten over dure doorschakelservices en betaaldiensten. De ACM gaat vanaf januari 2018 controleren of de nummerhouders bellers niet eindeloos aan het lijntje houden. De ACM kan een nummer intrekken als een nummerhouder zich niet aan de regels houdt.

Tarief per minuut

Een doorschakelservice of betaaldienst die een tarief per minuut heft, mag voortaan niet meer worden aangeboden met een 0900- of 0909-nummer. Mocht dit wel het geval zijn, dan geldt hiervoor het maximale bedrag van 1,60 per gesprek. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!