Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Straf voor 'foutparkeerders' leenscooter

09-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
218 keer bekeken
  •  
scooter 1127
Deelscootergebruikers kunnen een boete krijgen als ze de scooter achterlaten op een plek waar mensen er hinder van hebben. Wordt de scooter bijvoorbeeld midden op de stoep geparkeerd en moet die worden verplaatst, dan kan een boete van 50 euro volgen. Dat heeft felyx, een van de grootste bedrijven in deelscooters, bepaald.
De maatregel is eerst met succes getest in Eindhoven. Daarop is deze ook ingevoerd in Groningen, Delft, Den Bosch, Haarlem en Brussel. Later moet de straf ook worden ingevoerd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Beloning en straf

Mensen die de scooter netjes parkeren, kunnen als beloning gratis rijminuten krijgen. Wie vaker wordt bestraft, kan in de toekomst misschien helemaal geen deelscooter meer huren, aldus felyx.

Gebruikers van leenscooters kunnen in het vervolg een foto maken van het voertuig en de omgeving. Daarmee kan worden aangetoond dat de scooter netjes is geparkeerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!