Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stormloop op vakantieboekingen nu Europese landen weer 'geel' zijn

27-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
Vakantie
Het regent vakantieboekingen nu Nederland het waarschuwingssysteem voor vakantielanden heeft aangepast, meldt reisbureau Sunweb. Het bedrijf zegt gisteren de beste dag in ongeveer een maand te hebben gehad. Vooral vakanties naar Spanje, een land dat tot gisteren oranje was, zijn populair.
In het geval van Spanje werden er zowel vakanties naar het vasteland als de Balearen en de Canarische Eilanden geboekt.
Sinds Nederland deze week besloot om het reisadvies binnen Europa af te schaffen, staan alle landen binnen het werelddeel op groen of geel. Landen kunnen alleen nog op oranje worden gezet als daar een nieuwe, besmettelijke variant opduikt. 

Ook Griekenland gewilder

Behalve naar Spanje, kreeg Sunweb ook meer boekingen voor Griekenland binnen. "De meeste vakantiegangers hebben een vakantie geboekt met vertrek in augustus en ook de maanden september en oktober boeken goed nu de Europese Unie code geel heeft", zegt een woordvoerster van Sunweb. Volgens de zegsvrouw zijn er ook "opvallend meer boekingen" binnengekomen voor zonbestemmingen in de winter. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!