Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer ouderen op vakantie

20-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderen_op_strand_02.jpg
Drie kwart van de Nederlanders van 55 jaar en ouder is in 2012 op vakantie geweest. Dat aandeel is gelijk aan dat van 10 jaar eerder. Maar doordat het aantal 55-plussers in die periode sterk is toegenomen, steeg ook het totale aantal oudere vakantiegangers: van 2,8 miljoen in 2002 naar 3,5 miljoen in 2012. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
Thuisblijvers
Leeftijd vakantiegangers Het aandeel vakantiegangers onder de 55 jaar is met 83 procent hoger dan de 74 procent bij ouderen. De 55-plussers die met vakantie gaan, trokken er met 3,2 vakanties gemiddeld echter vaker op uit dan de jongeren (2,8 vakanties). Ouderen gingen daarbij vaker uitsluitend op lange vakanties. Bij 55-minners is het aandeel dat zowel korte als lange vakanties hield juist hoger.
Bestemmingen Ouderen brachten ruim 51 procent van hun vakanties in eigen land door. Ruim 42 procent werd binnen, en slechts 6 procent buiten Europa gehouden. Duitsland was met bijna 12 procent van alle vakanties de favoriete buitenlandse bestemming van ouderen. Ook Frankrijk en Spanje zijn met 6 procent vrij populair. Jongeren blijven met 48 procent wat minder in eigen land en gaan met 8 procent wat meer naar landen buiten Europa.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!