Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

'Steeds meer mensen zeggen tv-abonnement op'

05-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
smart-tv 930x520
Nederlanders zeggen steeds vaker hun tv-abonnement op of besluiten geen tv meer te nemen. Er valt daarom de komende jaren ook weinig omzetgroei te verwachten in de televisiemarkt. Dat voorspelt onderzoeksbureau Telecompaper.
Dalende trend
Het aantal televisieaansluitingen is in 2016 voor het tweede jaar op rij gedaald, met 0,8 procent naar 7,4 miljoen stuks. Door de groeiende populariteit van onlinevideo houdt die dalende trend komende jaren waarschijnlijk nog wel even aan. "Tot en met 2021 verwachten wij dat het aantal abonnees met gemiddeld 1,1 procent per jaar daalt", zo stelt analist Kamiel Albrecht van Telecompaper.
Prijsverhogingen
Mede dankzij prijsverhogingen bij KPN en Ziggo was er afgelopen jaar wel sprake van omzetgroei. De opbrengsten uit televisiediensten gingen met 4,3 procent vooruit naar 1,79 miljard euro. Volgens Telecompaper zal de markt tot 2019 waarschijnlijk nog beperkte groei laten zien. Voor de periode daarna wordt rekening gehouden met omzetkrimp, waardoor de opbrengsten in 2021 weer teruggezakt zullen zijn naar het huidige niveau.
Ziggo grootste
Ziggo is nog altijd met afstand de grootste speler in de televisiemarkt, maar de kabelmaatschappij zag haar marktaandeel wel iets teruglopen. Wat betreft omzet heeft Ziggo nu nog 61 procent van de markt in handen en in aantallen klanten gerekend een kleine 54 procent. Nummer twee KPN won wat terrein. Het marktaandeel van KPN is licht opgelopen tot ruim 26 procent van de totale omzet en dik 31 procent van het aantal klanten in de markt. ANP

Meer over:

abonnement, tv, televisie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

elmarojo
elmarojo4 apr. 2018 - 15:32

Hoi, is mogelijk hoor, alleen een internetabo. Glasvezel 50 mb voor 30 euro in de maand!!!! Bedrijf begint met een T

foutjebedankt
foutjebedankt4 apr. 2018 - 13:22

Alleen ned. 1,2 en 3 en de belgie 1 en2 zijn nog echte tv zenders. de rest is een groot reclame blok ter meerdere eer en glorie van de Mol en kornuiten.Steeds dezelfde smoeltjes in elk shit programma. 20 realityprogramma's op een avond, met een bn er als presentator. soms een paar "programma's" na elkaar met dezelfde gezichten.Iedere bn er heeft zo langzamerhand een eigen programma, dat ook weer even gemakkelijk van de buis afgaat als er niet genoeg kijkers zijn, want er moet naar de reclame gekeken worden, daar draait het om. Onbegrijpelijk dat bedrijven veel geld betalen voor reclame op een zender die voor 80 procent draait op herhaling of iets dat al 20 jaar oud is en films die al 45 keer uitgezonden zijn en waar geen hond naar kijkt, want die kosten waarschijnlijk niets meer aan royaltys.  De 10 van oldenheim op rtl 4, twee afleveringen na elkaar, is dan toch maar 1 aflevering, want de rest is reclame en promo's. Ik heb helemaal genoeg van dat hele commerciele  gedoe. Het is alles behalve  "eye loveeeeeee"Dus U begrijpt wel dat ik bij het eerste reclame blok zap naar ned 1 2 of 3 en er niet meer weg ga. Want zelfs de reclame hebben ze zo geregeld dat het op alle commerciele zenders gelijk is,en steeds meer.Dus wie wordt er nou gepiepeld? 

frans56
frans566 apr. 2017 - 15:48

TV abonnement opzeggen?  Als het mogelijk zou zijn om "alleen internet" af te sluiten bij een provider zou ik dat ook wel overwegen. Voor telefoon gebruikt bijna iedereen immers een mobieltje.  Dus heb ik ook een TV + Internet bij ZIGGO.  TV kijken kan ook via internet, echter men is verplicht om TV erbij te nemen.  Als er nu eens een provider wakker wordt en "Alleen Internet" aan gaat bieden. Zullen veel mensen van deze mogelijkheid gebruik gaan maken.  Maar ja, men verplicht de mensen om iets (TV)  erbij te kopen wat niet iedereen wil.

manwijf
manwijf6 apr. 2017 - 10:30

Als dat er toe leidt dat de staatstelevisie er aan gaat, zou dat een goede ontwikkeling zijn. Die hele NPO doet met hun linksgeoriënteerde nieuwsgaring niets anders dan de boel indoctrineren. Alleen al de laatste verkiezingen zouden heel anders verlopen zijn, als er niet zo aan stemmingmakerij gedaan zou zijn. Alleen oudjes kijken nog naar het journaal met het idee dat zij eerlijk voorgelicht worden. Die laten zich nog misleiden door zielige verhalen en beelden van zielige kindertjes. De jeugd weet wel beter. Als het om nieuwsgaring gaat ben je altijd beter af op het internet. Neem recente aanslagen in bv Canada of Londen. Op het internet is 'smorgens gelijk al duidelijk dat het om moslimextremisten gaat. De NOS had echter 's avonds nog geen idee en durfde zelfs te speculeren dat het om rechts-extremisten zou gaan. Het belachelijk maken van mensen met een andere mening bv in programma's als DWDD, Pauw, Jinek etc. is gewoon stuitend! In het buitenland is het al niet veel beter trouwens. Ook in België en Duitsland gaat het zo. Alles wat fout gaat met immigranten in het algemeen wordt met de mantel der liefde bedekt. Zelfs de BBC heeft er een handje van lees in in Engelse kranten. Ook daar hebben ontwikkelde lezers er genoeg van. RTL en SBS hebben er trouwens ook een handje van. Afijn, het zal wel een opdracht van boven zijn. Op de radio gaat het overigens niet anders, want ook bekende Nederlanders behoren zonder uitzondering tot dezelfde kerk. Daarom, als iedereen het nieuws zelf op moet zoeken, hoort NL tenminste ook eens ander verhaal. Ach en al die talentenjachten en die vreselijke realitysoaps etc. die gaan we ook niet missen.

1 Reactie
skatinghenk
skatinghenk4 apr. 2018 - 13:22

wat een belachelijk verhaal ! Moeten we onze tijd verdoen met reklame-kijken zoals bij de commercieelen?