Kassa

'Steeds meer meldingen van overvolle treinen'

21-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
NS trein 1127
Steeds meer reizigers klagen over overvolle treinen, meldt de reizigersvereniging Rover. De organisatie zegt dat het aantal klachten in april al 30 procent hoger ligt dan een maand eerder.
Vooral de treintrajecten waar de NS in de treindienst heeft gehalveerd, zoals de intercity tussen Roermond en Eindhoven en de sneltrein tussen Den Haag en Amersfoort, scoren slecht. Rover roept de Spoorwegen daarom op om langere treinen in te zetten.
Rover merkt op dat reizigers nog niet altijd doorhebben dat elke stoel bezet mag worden, ook al kun je daardoor geen anderhalve meter afstand bewaren. “Maar deze uitzonderingsregel mag geen vrijbrief zijn om minder treinen in te zetten", zegt Rover-directeur Freek Bos, die verwacht dat de NS iets aan de problemen gaat doen.
Of de NS gehoor geeft aan die oproep is de vraag. Eind maart liet NS-bestuurslid Tjalling Smit in Trouw weten dat reizigers rekening moesten houden met volle treinen. "Nu hebben reizigers nog vaak een ‘viertje’ voor zichzelf, maar dat kan binnenkort niet meer", zei Smit destijds. "Reizigers zullen weer naast elkaar moeten zitten."
Bron: Rover
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!