Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Staking grondpersoneel KLM: tientallen vluchten getroffen

4 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuten
klm logo 930
Het grondpersoneel van KLM heeft woensdagochtend van 08.00 tot 10.00 uur opnieuw gestaakt. Met als gevolg dat tientallen KLM-vluchten werden geannuleerd of vertraagd. Het personeel eist onder andere meer loon.
Maandagochtend leidde dezelfde actie ook tot uitval van vluchten en vertragingen. De cao-onderhandelingen tussen de FNV en KLM zijn vastgelopen. De vakbond voert actie voor hoger loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters. FNV wil dat de medewerkers per jaar 4 procent meer loon krijgen, terwijl KLM een loonstijging van 6 procent over een periode van drie jaar aanbiedt.

'Onbegrijpelijk en onnodig'

De staking kan niet op sympathie rekenen van de luchtvaartmaatschappij. Tijdens de staking was het meenemen van ruimbagage niet mogelijk op Europese vluchten die aankwamen of vertrokken van Schiphol. KLM noemt de werkonderbreking 'onbegrijpelijk en onnodig'. De maatschappij zegt het geld dat de staking kost liever te investeren in het bedrijf, met een aantrekkelijke winstdeling voor hun medewerkers. KLM adviseert passagiers de vluchtinformatie bij te houden op de website en via de app. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!