Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Spotgoedkope hoogslapers 'foutje' van Leen Bakker

31-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
207 keer bekeken
  •  
930hoogslaper_leenbakker
Leen Bakker moet klanten teleurstellen die afgelopen weekend spotgoedkope hoogslapers via de website van de winkelketen bestelden. Leen Bakker zegt tegen RTL Nieuws dat de enorme korting het gevolg was van een technische fout en dat de koop niet doorgaat.
99.999 en 24 euro...
De website van Leen Bakker bood zaterdagavond 92 procent korting op een hoogslaper die daardoor geen 319 euro maar slechts 24 euro kostte. Ook verschenen hoogslapers voor liefst 99.999 euro op de website. "Er is iets niet helemaal goed gegaan", aldus een woordvoerster. "We waren van plan om 20 tot 50 procent korting te geven op onze matrassen. Omdat deze hoogslapers ook een matras bevatten, stapelde het systeem om een nog onverklaarbare reden korting op korting."
Excuses vs claim
Gedupeerden krijgen een mail waarin het bedrijf excuses maakt voor de fout. De woonwinkel denkt nog na over een goedmakertje. Juridisch adviesbureau Aliter Melius wil echter inmiddels namens 'honderden klanten' ervoor zorgen dat Leen Bakker over de brug komt met de hoogslapers, omdat de winkel "erom bekend staat dat ze geregeld stunten met extreme kortingen."
Otto-arrest
Sinds 2008 bestaat er het Otto-arrest. Door een typefout werden destijds door het postorderbedrijf LCD-televisies voor 99 euro te koop aangeboden. Otto klanten vingen destijds na een uitspraak achter het net, omdat verondersteld kon worden dat de prijs niet realistisch is. Ook kun je als consument dan navraag doen bij de aanbieder, aldus het arrest, om erachter te komen of een aanbieding echt is. RTL Nieuws /Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!