Kassa

Spotgoedkope hoogslapers 'foutje' van Leen Bakker

31-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
930hoogslaper_leenbakker
Leen Bakker moet klanten teleurstellen die afgelopen weekend spotgoedkope hoogslapers via de website van de winkelketen bestelden. Leen Bakker zegt tegen RTL Nieuws dat de enorme korting het gevolg was van een technische fout en dat de koop niet doorgaat.
99.999 en 24 euro...
De website van Leen Bakker bood zaterdagavond 92 procent korting op een hoogslaper die daardoor geen 319 euro maar slechts 24 euro kostte. Ook verschenen hoogslapers voor liefst 99.999 euro op de website. "Er is iets niet helemaal goed gegaan", aldus een woordvoerster. "We waren van plan om 20 tot 50 procent korting te geven op onze matrassen. Omdat deze hoogslapers ook een matras bevatten, stapelde het systeem om een nog onverklaarbare reden korting op korting."
Excuses vs claim
Gedupeerden krijgen een mail waarin het bedrijf excuses maakt voor de fout. De woonwinkel denkt nog na over een goedmakertje. Juridisch adviesbureau Aliter Melius wil echter inmiddels namens 'honderden klanten' ervoor zorgen dat Leen Bakker over de brug komt met de hoogslapers, omdat de winkel "erom bekend staat dat ze geregeld stunten met extreme kortingen."
Otto-arrest
Sinds 2008 bestaat er het Otto-arrest. Door een typefout werden destijds door het postorderbedrijf LCD-televisies voor 99 euro te koop aangeboden. Otto klanten vingen destijds na een uitspraak achter het net, omdat verondersteld kon worden dat de prijs niet realistisch is. Ook kun je als consument dan navraag doen bij de aanbieder, aldus het arrest, om erachter te komen of een aanbieding echt is. RTL Nieuws /Kassa
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

manwijf
manwijf3 aug. 2017 - 14:02

50 jaar geleden had iedereen weldenkend mens kunnen weten, dat dit een vergissing was. Was ook wetgeving op gemaakt. Maakte ook niemand een punt van. Tijden zijn echter veranderd en kreten als gratis, bijna voor niets, de allergoedkoopste, alleen vandaag en wat al niet meer vliegen je om de oren. Het kan dus net zo goed een stunt zijn van Leen Bakker. Om daarna te komen met "ieder weldenkend mens begrijpt natuurlijk wel dat het niet echt gratis, alleen vandaag etc. of in dit geval 24,- is". Wie zal het zeggen? Zelfs wanneer ze een dikke korting geven en ze verkopen, laten we zeggen, de helft van die potientiele kopers zo'n hoogslapers, lacht Leen Bakker zich een ongeluk. Hoeveel gratis reclame kun je krijgen?

luky1951
luky19512 aug. 2017 - 1:35

Als het bedrijf bekend staat met extreme kortingen, dan kan de consument naar de rechter, want een hoge korting, hoe extreem mag dan een korting zijn?

hansfrantzen
hansfrantzen1 aug. 2017 - 20:34

U weer toch dat dit een foutje is, 319 euries voor 24 euries. kom nou, lekker op de eerste rij gaan zitten voor zo een prijsje, hoe wil je een bedrijf naar de afgrond helpen.

1 Reactie
manwijf
manwijf3 aug. 2017 - 14:03

Welke eerste rij als ik vragen mag?

Tan Ja
Tan Ja1 aug. 2017 - 10:52

Pure reclamestunt van de Leen Bakker. Het nu gooien op een technische fout is kolder, ze waren na een uur al op de hoogte dat het produkt (er gaan screenshots van  in de rondte op facebook) er voor die prijs opstond. Nu 40% korting aanbieden..ja natuurlijk Leen bakker heeft het online nog nooit zo druk gehad, ze zullen wel denken als we daar een klein percentage van toch weten te houden is kassa voor hun...Maar het betreffende bed staat niet meer online dus die kan je niet meer kopen ook niet met de 40% korting

Double dutch
Double dutch31 jul. 2017 - 22:49

Wij hebben voor onze kleindochter een Hoppekids halfhoogslaper besteld en betaald, via mail factuur en orderbevestiging ontvangen.Nu hebben we een algemene mail gehad dat het niet geleverd gaat worden en worden afgescheept met een kortingsbon.Omdat Firma Leen Bakker een fout in computersysteem had, waarom heeft men dan niet de site geblokkeerd!!We gaan er van uit dat de Firma Leen Bakker dit toch wel netjes oplost !!Er is toch sprake van bedrijfsrisico of niet.

2 Reacties
reflecs
reflecs1 aug. 2017 - 10:54

U heeft misbruik willen maken van een duidelijke fout. Een kortingsbon is een nette oplossing. Als u teveel geld retour krijgt in een winkel, denkt u dan ook "bedrijfsrisico" ?!

luky1951
luky19512 aug. 2017 - 1:38

Hoe extreem mag een acceptabele korting zijn?

erwin_de_haas
erwin_de_haas31 jul. 2017 - 22:39

Wat zou de inkoopprijs zijn van zo'n ding?Bij ik heb bij Kwantum ooit eens een fietsendrager gekocht voor €49,95 in de winkel. De goedkoopste vergelijkbare fietsendrager bij Halfords was €189,--Met keukens weet je helemaal niet meer hoe het zit.Als je naar Action gaat voor een vaas heb je er een voor €1,-- en bij Piet Klerkx een vergelijkbare voor €15,-- of meerHet is met handel niet te zeggen wat het waard is.Ik vind in deze de wet een beetje ruim genomen, eigenlijk kun je er niets mee.Neem nou leverworst de productie is duurder dan de vraagprijs in de supermarkt.Het is maar net wat een gek ervoor geeft, en wat een gek er voor vraagt.Ik heb pas discussie gehad met Praxis voor olie voor de auto. Nadat ik elders de zelfde liter olie voor ruim €10 minder had zien staan. (Deze prijzen zijn of worden binnenkort aangepast)

swerkman
swerkman31 jul. 2017 - 21:15

Duidelijk een fout ! Mischien kunnen ze de potentiële klanten een extra koring geven van 10 % ....? 

jiocharana
jiocharana31 jul. 2017 - 19:57

Misschien kunnen ze op marktplaats kijken voor een compleet bed voor €24..

Elsjepelsje
Elsjepelsje31 jul. 2017 - 17:10

Dat is duidelijk een fout.

iris bennink
iris bennink31 jul. 2017 - 16:50

JA het lijkt me logisch dat het een fout is maar deze fout heeft DE HELE DAG! Op de site gestaan.. dit had veel eerder verholpen kunnen zijn en dat vind ik wel storend. Ook kwam de aanbieding volop in beeld op gelinkte en geautomatiseerde reclames via social media of spydeal. Dan is het weer begrijpelijk dat mensen toch denken dat het waar is. 

audb
audb31 jul. 2017 - 15:36

Had er €240 gestaan dan had de kans groot geweest dat ze hadden moeten leveren en dat is wettelijk zo geregeld en hoe leuk ook "  Juridisch adviesbureau" ook klinkt dat is gewoon iemand die meer dan een gemiddelde mens van de wet af weet. Een Jurist is namelijk niet altijd een advocaat. Je mag je zelf jurist noemen het is namelijk geen beschermde beroep zoals een advocaat en notaris.

imk
imk31 jul. 2017 - 15:13

"ze visten achter het net" of "ze vingen bot". Ze vingen achter het net is onzin. 

frisiantje
frisiantje31 jul. 2017 - 14:16

En opeens wil iedereen een hoogslaper, want?......

Mevr. pellikaan
Mevr. pellikaan31 jul. 2017 - 14:14

Je moet wel begrijpen dat dit een fout is en dat de koop niet door gaat, maar misschien wel handig, als ze voortaan erbij zetten, onder voorbehoud  van type fouten e.d., dat zie je wel vaker, en dan is het gelijk duidelijk!

rob hubert
rob hubert31 jul. 2017 - 14:06

Ben het helemaal eens met harryromijn. Een goed denkend mens begrijpt dat een dusdanig afprijzing niet goed is. Het erop staan dat het bed voor dit bedrag geleverd dient te worden is onzin.

harryromijn
harryromijn31 jul. 2017 - 13:33

Beide prijzen zijn dermate ridicuul, dat een ieder denkend mens kan weten, dat deze prijzen foutief zijn. Het toch eisen van zo'n bed voor € 24 zou bij mij een (tegen)aanklacht wegens poging tot oplichting betekenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!