Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sportscholen en sauna's misschien al per 1 juli open

28-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
sportschool 1127
Op voorbehoud mogen sportscholen en sauna's niet pas op 1 september, maar op 1 juli alweer open. Dat vertelde premier Mark Rutte na overleg met het crisisteam van het kabinet. Dit gaat ook op voor kantines van sportclubs en andere verenigingen en tevens voor casino's.

Voorwaarden voor verruiming maatregelen

Hierbij is de voorwaarde wel "dat het veilig kan", meldt Rutte. Een harde voorwaarde is dat er "strake adviezen liggen" van het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de aanpak van de uitbraak van het coronavirus. 

Verder is het belangrijk dat men drukte blijft vermijden en voldoende afstand houdt. De opening van horeca, bioscopen en musea komende maandag is daarom een extra spannend moment, omdat zij dan al voorzichtig open mogen met maximaal dertig bezoekers tegelijk. Als iedereen zich ook nu nog aan de regels houdt, kunnen we volgens de premier op 1 juli de regels verder verruimen. Gebeurt dat niet? Dan is de kans groot dat er juist weer extra aanscherping nodig is, waarschuwt Rutte.

Stapsgewijs coronamaatregelen afbouwen

Al eerder deze maand vertelde het kabinet hoe ze van plan zijn de coronamaatregelen stapsgewijs af te bouwen. Zo stond er op 1 juli al een uitbreiding gepland van het maximaal aantal bezoekers of klanten in horeca en bij culturele instellingen en ook bij bijvoorbeeld kerkdiensten en uitvaarten. 

Naast sportscholen en sauna's zouden ook sekswerkers moeten wachten tot 1 september voor zij weer aan de slag mogen. Voor die groep zit een vervroeging er volgens Rutte niet in. "Je kunt het pakket niet eindeloos blijven uitbreiden." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!