Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Speciale spaaracties voor vakantiegeld

08-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vakantie_49.jpg
Ook dit jaar hebben verschillende banken weer een speciale spaaractie gericht op het vakantiegeld. Vijf banken strijden dit jaar met een speciale actie om het vakantiegeld van consumenten, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Opvallend is dat banken dit jaar minder vaak een cadeautje geven, maar juist een gift doen aan een goed doel als je je vakantiegeld bij hen stort”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.
Goede doelen
Zowel ABN AMRO als a.sr. bank en ASN Bank hebben dit jaar een vakantiegeldactie gericht op een goed doel. ABN AMRO verloot onder spaarders die 1.000 euro of meer storten de mogelijkheid om een vakantie weg te geven aan een vriend, familielid of kennis. Bij a.s.r. bank kun je kiezen tussen een Olli Knuffelolifant of een donatie van 10 euro door de bank aan Stichting Fair Chance Nepal. Je moet dan wel minstens 1.000 euro storten op een deposito van 1 of 2 jaar. ASN Bank doneert voor elke spaarder die 1.000 euro of meer inlegt op een spaarrekening 50 euro aan de Bijenstichting.
Een woordvoerder van ABN AMRO licht toe: “Vorig jaar verlootten we elke week onder de spaarders zelf 1.000 euro. Op basis van interactie met ongeveer 300 klanten in de community van ABN AMRO, hebben we dit jaar de campagne aangepast en voor dit concept gekozen.”
Overige vakantiegeldacties
Naast de bovengenoemde banken komen ook Zwitserleven en ING Bank dit jaar met een vakantiegeldactie. Zwitserleven geeft een Bijenkorf Cadeaucard ter waarde van 25 euro cadeau als je minimaal 2.500 euro spaart. ING Bank wil nog geen details bekend maken over haar vakantiegeldactie. De bank geeft aan eerst haar klanten te willen informeren.
Geen actie bij RegioBank
Opvallend is dat RegioBank dit jaar geen vakantiegeldactie heeft, terwijl de bank voorgaande jaren altijd cadeautjes weggaf voor vakantiegeldspaarders. “De focus ligt dit jaar ergens anders”, zegt een woordvoerder. “We zijn in sommige regio’s de enige bank die nog een fysiek kantoor heeft waar mensen naar toe kunnen. Daar richten we ons vooral op in de campagnes die we nu voeren. Daarnaast zijn we druk bezig met de overheid om te garanderen dat contant geld de komende jaren in omloop blijft.” Bron: Spaarrente.nl

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!