Kassa

'Sparen kost geld na verdere verlaging rente'

24-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
spaarpot930x520
Met een verdere verlaging van de rente tot 0,5 procent levert spaargeld niets meer op. Dat concludeert vergelijkingssite Spaarrente.nl. De site baseert zich daarbij op de huidige inflatie van 0,6 procent.
De rente op vrij opneembare spaarrekeningen van ABN AMRO, ING en Rabobank staat volgens de site per 1 april op 0,5 procent. ING heeft de rente voor saldo's tot 25.000 euro al verlaagd tot dat niveau. De renteverlaging bij de andere twee grootbanken is aanstaande.
Overstappen naar een kleinere bank is volgens Spaarrente.nl echter ook geen vetpot. "Welke spaarrekening je ook kiest, je verdient nooit meer rente dan de inflatie en de vermogensrendementsheffing van 1,2 procent bij elkaar opgeteld."
De hoogste rente krijg je momenteel bij Argenta, NIBC Direct en Nationale-Nederlanden, aldus de site. Deze bieden 1 procent rente op een spaarrekening. Bij Knab krijg je 1,1 procent rente, maar daar moet je dan wel een verplichte betaalrekening voor 5 euro per maand bij afsluiten. ANP
Lees hier wat je kan doen om meer rendement te krijgen op je spaargeld!

Meer over:

sparen, rente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Simon Oak
Simon Oak30 aug. 2016 - 0:29

"Geld van de bank afhalen", lees ik in de commentaren. Dat wordt precies even hard minder waard bij inflatie als wanneer het op de bank staat en het risico op verlies en diefstal wordt groter. Geld in je ouwe sok moet je nog steeds opgeven als vermogen lijkt me. Tenzij je het dievengilde wat bij je aan huis komt het geld meer gunt dan de bankenboeven.

manwijf
manwijf25 mrt. 2016 - 8:36

Daarom, niet te veel pinnen, maar vooral contant blijven betalen. Op het moment dat we verplicht worden, om alleen nog te pinnen, kun je niets meer met het geld, dat je van de bank haalt. Bovendien als iedereen zn geld op de bank heeft staan en ze dus precies weten hoeveel we hebben, kan het grote afpakken versnellen. En dat gaat natuurlijk ook gebeuren, want we staan voor enorme kosten in de toekomst.

nederbelg
nederbelg24 mrt. 2016 - 21:57

In Belgie worden al rentes gehanteerd van 0,15%, dus Nederland zal weldra volgen. Beleggen? Na het debacle in 2008 durft bijna niemand meer geld in handen van gewetenloze banken en/of instellingen te stoppen. De financiele crisis is nog niet voorbij, en een nieuwe komt er al aan, het is alleen de vraag wanneer. Veel (kleine) spaarders zullen hun geld van de spaarrekening halen, en in een sok of onder matras verstoppen, want beleggen betekend mogelijk dat het geld "verdwijnt" via het casino, soms ook wel eens de beurs genoemd. Bedenk wel dat niet voor niets de grote bankbiljetten plots uit de circulatie worden genomen, dus wacht niet te lang met uw geld op te nemen, tenzij u een geen bezwaar heeft tegen een enorme pak kleine bankbiljetten. Volgende stap is de negatieve rente, waar van u verlangt word dat u moet bijbetalen op uw spaarrekening. Conclusie; de bankenwereld is maffia.

teppertje
teppertje24 mrt. 2016 - 18:47

Van de Bank afhalen en in een oude sok stoppen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!