Kassa

Spaarrente bij ING gaat verder omlaag

  •  
11-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ing bank logo 930x520
De spaarrente bij ING gaat verder omlaag. Per 15 augustus biedt de bank bij een normale spaarrekening nog maar 0,02 procent rente, in plaats van de huidige 0,03 procent. Daarmee volgt ING rivaal ABN AMRO die vorige maand met eenzelfde bijstelling kwam.
De spaarrentes liggen al jaren erg laag. Dat banken nu de rentes nog verder verlagen, hangt samen met het beleid bij de Europese Centrale Bank (ECB). Die hintte er onlangs op dat zijn rentetarieven, waarop de spaarrentes gebaseerd zijn, in september mogelijk verder omlaag gaan. De ECB zou met zo'n rentestap de afzwakkende economische groei kunnen aanjagen.

"Vertrouwen consument onder druk"

ING-topman Ralph Hamers is er niet blij mee dat de centrale bank weer aan extra stimulering denkt, zei hij onlangs. Volgens hem werken renteverlagingen door de ECB averechts omdat ze het vertrouwen van consumenten onder druk kunnen zetten.

Negatieve spaarrente

In de bankenwereld wordt nagedacht of het verstandig is om op een gegeven moment over te gaan op een negatieve spaarrente. Dan zullen consumenten rente moeten betalen over hun spaargeld. Tot nu toe is er nog geen enkele Nederlandse bank die hiervoor heeft gekozen. Wel hanteert Triodos Bank al langer een spaarrente van 0 procent. ANP

Meer over:

ing, spaarrente
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat13 aug. 2019 - 11:01

Nu alleen nog de rente op leningen en debet saldo's nog evenredig in overeenstemming brengen en het consumenten vertrouwen hersteld misschien een beetje.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!