Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Slimme camera spot de terrorist

11-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
camera2_05.jpg
De Koninklijke Marechaussee is op luchthaven Schiphol een proef gestart met intelligente camera’s die afwijkend gedrag van reizigers opmerken. Dat meldt nrc.next.
Subtiele 'afwijkingen'
De camera signaleert niet alleen duidelijk afwijkend gedrag - zoals wilde armgebaren - maar ook subtiele 'afwijkingen'; iemand die opmerkelijk lang op het toilet verblijft bijvoorbeeld. Hiermee hoopt de marechaussee aanslagen te voorkomen.
De camera’s zijn geïnstalleerd door Qubit Visual Intelligence uit Den Haag. Dit bedrijf brengt onderzoeksresultaten van TNO Defensie & Veiligheid in de praktijk. TNO deed onderzoek naar technieken om op afstand te bepalen of iemand zenuwachtig is; want een terrorist voor een aanslag is nerveus, zo is de gedachte.
Koude neuzen
TNO onderzocht bijvoorbeeld of koude neuzen - een teken van nervositeit- met camera’s zijn op te merken. Het is onbekend of dit soort technieken op Schiphol worden gebruikt. ANP/Nrc.next
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!