Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Slachtoffer voelt zich vaak nog lang onveilig

15-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
overval_01.jpg
Wie ooit het slachtoffer is geweest van criminaliteit, vermijdt vaker onveilige plekken dan anderen. Ook de angst om opnieuw met criminaliteit in aanraking te komen, is groter dan bij niet-slachtoffers. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend heeft gemaakt.
Onveilig gevoel
blijft
Jaarlijks wordt een kwart van de bevolking van 15 jaar en ouder het slachtoffer van veel voorkomende criminaliteit, zoals mishandeling of inbraak. Een jaar later voelde 38 procent van hen zich nog steeds wel eens onveilig. Bij mensen die niet het slachtoffer waren van veel voorkomende criminaliteit, lag dat percentage op 14 procent, bijna drie keer zo laag.
Het effect van criminaliteit kan lang doorwerken. Ook wanneer het delict tussen de 1 en 5 jaar geleden heeft plaatsgevonden blijkt 28 procent van de slachtoffers zich nog wel eens onveilig te voelen. De meeste angstgevoelens worden ervaren door mensen die meer dan één keer het slachtoffer waren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!