Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sigaretten en shag opnieuw in prijs verhoogd

01-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
sigaret 1127
Sigaretten en shag worden met ingang van vandaag, 1 april, fors duurder. Het aantal verkooppunten van tabak en plekken waar nog gerookt mag worden gaan verder omlaag. De roker gaat voor sigaretten één euro per pakje meer betalen, voor shag loopt dit op tot 2,40 euro.
De accijnsverhoging komt voort uit overheidsbeleid om de ongezonde gewoonte zo veel mogelijk terug te dringen. In januari werden de pakjes rookwaren ook al duurder gemaakt. Los van de prijsverhoging worden er vanaf woensdag ook geen tabaksartikelen meer verkocht op treinstations. De NS treft voorbereidingen om alle rookpalen op de perrons te verwijderen. Dat zijn er bijna 400.
Luchthaven Schiphol neemt de stap om dergelijke gelegenheden te schrappen nu al. Vanaf woensdag zijn ook de laatste rookruimtes verdwenen en is de luchthaven volledig rookvrij.

De pakjes sigaretten die tot en met 31 maart zijn geproduceerd en komende tijd nog in de winkels liggen, houden overigens dezelfde prijs. Er zitten accijnszegels op met bedragen die golden op de productiedata en die mogen niet worden veranderd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!