Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Schultz: vangrails versterken niet nodig

19 mrt 2013
  •  
leestijd 1 minuut
Snelweg_11.jpg
- Het is niet nodig om de vangrails in Nederland te verstevigen, nu er steeds meer zeer zware vrachtwagens op de weg rijden. Dat stelt minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur dinsdag in antwoord op vragen van VVD-Kamerlid Ton Elias.
Zorgen
Die maakte zich zorgen omdat eind februari een vrachtwagen door een vangrail in de middenberm van de A1 bij Hoevelaken was gereden. Volgens Schultz kan het in een enkel geval voorkomen dat een wagen door een vangrail heenrijdt. Dat heeft volgens haar niet zo zeer te maken met het soort voertuig, maar meer met de manier waarop de vangrail wordt geraakt.
'Niet uitgaan van zwaarste voertuigen'
De huidige vangrails in Nederland is getest met een personenauto en een autobus van 13 ton, schrijft Schultz. Ze vindt het niet noodzakelijk om van de zwaarste voertuigen uit te gaan (vrachtwagens wegen tegenwoordig soms wel 44 ton), mede omdat vrachtwagens maar zelden betrokken zijn bij een bermongeval.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's