Kassa

Schultz praat met vakbond over ov-plannen

28-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart-groot_37.jpg
Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) neemt de uitnodiging van vakbond Abvakabo aan om te praten over haar plannen voor het openbaar vervoer in de drie grote steden. Dat heeft ze donderdag aan de bond geschreven.
Bezuinigingsplannen
In verband met die bezuinigings- en aanbestedingsplannen is op zondag 6 november een ov-staking georganiseerd. Personeel van de ov-bedrijven in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam legt dan voor 24 uur het werk neer. Schultz hoopt voor die datum met de vakbond om tafel te kunnen.
Actie
Op 19 oktober blokkeerden actievoerders de parkeerplaats van het ministerie. Tijdens die spontane actie van de werknemers van de vervoerbedrijven was Schultz onderweg naar Rusland. ,,Ik vind het jammer dat ik op die dag niet aanwezig was om de petitie in ontvangst te nemen en met u in gesprek te gaan'', schrijft de VVD-bewindsvrouw. ,,Uw uitnodiging voor een gesprek met een vertegenwoordiging van het personeel van de gemeentelijke vervoerbedrijven neem ik daarom graag aan.''
Gesprek
,,Het gesprek biedt een mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de onderbouwing van mijn beleidskeuze'', vervolgt ze. Ik stel u voor om op korte termijn het gesprek te voeren op uw kantoor in Zoetermeer.''
Waardering
De minister stelde eerder dat ze waardering heeft voor acties waarvan de reiziger niet de dupe is. De bond liet onlangs weten bewust voor een staking op zondag te hebben gekozen om werknemers en scholieren, die gebruikmaken van het openbaar vervoer, te ontzien.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!