Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schippers: geen zwijgcontracten meer

29-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
contract930x520
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil dat zorgbestuurders garanderen dat ze geen afspraken meer maken met patiënten of nabestaanden over het afzien van bijvoorbeeld een (tucht)klacht of een gesprek met lotgenoten.
Onderzoek
De Inspectie voor de gezondheidszorg zal komend jaar grondig onderzoek blijven doen en waar nodig optreden tegen deze zwijgcontracten. Als blijkt dat dergelijke overeenkomsten dan nog niet tot het verleden behoren, zal Schippers met een wettelijk verbod komen, schrijft ze aan de Tweede Kamer.
Meldingen
In april riep Schippers mensen op om geheimhoudingsovereenkomsten te melden bij de inspectie. Die heeft 46 meldingen ontvangen. Zes daarvan bevatten ,,ongewenste elementen''; zo kwam er geld aan te pas of werd geëist niet met media te praten. Afspraken bedoeld om brokken te verzwijgen zijn volgens de bewindsvrouw ook gewoon nietig. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

gerardvantol
gerardvantol29 jun. 2016 - 16:02

De zorginstellingen gaan toch gewoon hun gang. Van de woorden van mevrouw Schippers zullen ze geen seconde wakker liggen. Het gat ze alleen maar om zoveel mogelijk geld beuren en dat dan zo snel mogelijk in de zakken van de bewindvoerders laten verdwijnen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!