NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Schiphol wil 'Kiss and Ride' in rekening brengen

17 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
vliegtuig lucht 930x520
Schiphol wil reizigers die met de auto naar Schiphol komen of gebracht worden, mogelijk volgend jaar al fors meer laten betalen. Het afzetten van reizigers ('kiss & ride') gaat in rekening gebracht worden om de chaos in piekuren en de vervuiling op de drukke luchthaven terug te dringen.

'Verkeer duurzamer maken'

Dat blijkt volgens De Telegraaf uit plannen van de luchthaven. ,,We denken er serieus over na om het verkeer van en naar Schiphol duurzamer te maken en de aan- en afvoer van passagiers te verbeteren", aldus de woordvoerder in de krant. Het gaat naar schatting om tien miljoen 'autobewegingen' per jaar.

'Kwart reizigers gebracht en gehaald'

Volgens Schiphol wordt bijna een kwart van de in- en uitstappende reizigers gebracht en gehaald. ,,Daar zijn we niet blij mee, omdat dat files op toegangswegen en onnodige opstoppingen rond de luchthaven met zich mee kan brengen. We kijken serieus naar alternatieven. Ja, die kosten automobilisten dan geld."

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!